Hat-trick Touréja: še tretjič najboljši Afričan

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vezist Manchester Cityja in reprezentant Slonokoščene obale, Yaya Touré, je tretjič zapored postal najboljši nogometaš Afrike.
Oglej si celoten članek

Yaya Touré, 31-letni vezist Manchester Cityja, ki letos pri sinje modrih preživlja eno najproduktivnejših sezon v karieri, je v izboru prehitel Nigerijca Johna Obija Mikela (Chelsea) in rojaka Didierja Drogbaja (Galatasaray).

Legendarni Egipčan Mohamed Aboutrika, ki se poslavlja od nogometa, je dobil priznanje za najboljšega nogometaša, ki igra v Afriki (je član Al Ahlyja iz Kaira), pri tem je ugnal rojaka Ahmeda Fathyja in Nigerijca Sundaya Mbaja.

Nigerijska prevlada

Al Ahly, afriški prvak, je dobil priznanje za najboljši afriški klub leta, trener leta pa je postal selektor Nigerije Stephen Keshi. Za najbolj obetavnega nogometaša so izbrali Nigerijca Kelechija Iheanacha, sicer najkoristnejšega igralca SP do 17 let.

V idealni enajsterici leta pa so Vincent Enyeama, Fathy, Mehdi Benatia, Kevin Constant, Obi Mikel, Touré, Aboutrika, Jonathan Pitroipa, Emmanuel Emnike, Asamoah Gyan in Pierre-Emerick Aubameyang.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.