Šport > Nogomet
27 ogledov

Hat-trick Touréja: še tretjič najboljši Afričan

Yaya Toure Lagos Nigerija govor afriški nogometaš leta podelitev Reuters
Vezist Manchester Cityja in reprezentant Slonokoščene obale, Yaya Touré, je tretjič zapored postal najboljši nogometaš Afrike.

Yaya Touré, 31-letni vezist Manchester Cityja, ki letos pri sinje modrih preživlja eno najproduktivnejših sezon v karieri, je v izboru prehitel Nigerijca Johna Obija Mikela (Chelsea) in rojaka Didierja Drogbaja (Galatasaray).

Legendarni Egipčan Mohamed Aboutrika, ki se poslavlja od nogometa, je dobil priznanje za najboljšega nogometaša, ki igra v Afriki (je član Al Ahlyja iz Kaira), pri tem je ugnal rojaka Ahmeda Fathyja in Nigerijca Sundaya Mbaja.

Nigerijska prevlada

Al Ahly, afriški prvak, je dobil priznanje za najboljši afriški klub leta, trener leta pa je postal selektor Nigerije Stephen Keshi. Za najbolj obetavnega nogometaša so izbrali Nigerijca Kelechija Iheanacha, sicer najkoristnejšega igralca SP do 17 let.

V idealni enajsterici leta pa so Vincent Enyeama, Fathy, Mehdi Benatia, Kevin Constant, Obi Mikel, Touré, Aboutrika, Jonathan Pitroipa, Emmanuel Emnike, Asamoah Gyan in Pierre-Emerick Aubameyang.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.