Hayden bo nadomeščal Pedroso

Foto: EPA
Foto: EPA
Na dirki elitnega razreda motoGP bo konec tedna v avstralskem Philip Islandu nastopil tudi domačin Nicky Hayden, ki bo nadomeščal poškodovanega Danija Pedroso.
Oglej si celoten članek

Hayden bo tako za svojo nekdanjo ekipo spet nastopil v elitni konkurenci. Svetovni prvak iz leta 2006 je sicer v tej sezoni že imel vlogo rezerve, ko je na preizkušnji v Aragoniji nadomeščal poškodovanega rojaka Jacka Millerja v ekipi Estrella Galicia, dobil pa je eno točko.

Pedrosa si je pri padcu na treningu v Motegiju zlomil ključnico. Operacijo je doma v Barceloni že uspešno prestal, ni pa še znano, kdaj se bo lahko vrnil na steze.

Hayden letos tekmuje za ekipo Honde v prvenstvu superbike, dirkališče na Philip Islandu pa dobro pozna: "Upam, da bo Dani kmalu okreval, želim mu vse najboljše. Zame pa je to nora priložnost, deset let po naslovu prvaka sem v svoji stari ekipi. Hvaležen sem za ponujeno priložnost. Zavedam se, da bo naloga težka, na tem dirkališču vedno odločata vreme in gume, a komaj čakam, da začnemo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.