Šport
27 ogledov

Hayden bo nadomeščal Pedroso

dani pedrosa EPA
Na dirki elitnega razreda motoGP bo konec tedna v avstralskem Philip Islandu nastopil tudi domačin Nicky Hayden, ki bo nadomeščal poškodovanega Danija Pedroso.

Hayden bo tako za svojo nekdanjo ekipo spet nastopil v elitni konkurenci. Svetovni prvak iz leta 2006 je sicer v tej sezoni že imel vlogo rezerve, ko je na preizkušnji v Aragoniji nadomeščal poškodovanega rojaka Jacka Millerja v ekipi Estrella Galicia, dobil pa je eno točko.

Pedrosa si je pri padcu na treningu v Motegiju zlomil ključnico. Operacijo je doma v Barceloni že uspešno prestal, ni pa še znano, kdaj se bo lahko vrnil na steze.

Hayden letos tekmuje za ekipo Honde v prvenstvu superbike, dirkališče na Philip Islandu pa dobro pozna: "Upam, da bo Dani kmalu okreval, želim mu vse najboljše. Zame pa je to nora priložnost, deset let po naslovu prvaka sem v svoji stari ekipi. Hvaležen sem za ponujeno priložnost. Zavedam se, da bo naloga težka, na tem dirkališču vedno odločata vreme in gume, a komaj čakam, da začnemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.