Heidfeld hujša zaradi KERS

Foto: Žurnal24 Nick Heidfeld je še lani dirkal v formuli 1 - bil je dirkač BMW Sauberja. (Foto:
KERS-sistem, s katerim bodo dirkači s pritiskom na gumb dobili dodaten pospešek, je vse dirkače poslal na shujševalno kuro, saj inženirji želijo dobiti čim več prednosti pri postavljanju balasta.
Oglej si celoten članek
 
 

Nikoli v življenju nisem pazil na to, kaj pojem.

Nick Heidfeld

 
Shujševalna kura "KERS-sistem" pa je že pokazala prve rezultate. Nick Heidfeld, ki je bil že prej najlažji dirkač v karavani, je namreč na testiranja pred sezono prišel še nekoliko lažji. Voznik BMW Sauberja naj bi bil tako ob vozniku Ferrarija Felipeju Massi najlažji v karavani. "Nikoli v življenju nisem pazil na to, kaj pojem. No, stvari so se spremenile in prejšnjo zimo sem moral zelo paziti, kaj pojem. Izogibati sem se moral predvsem ogljikovim hidratom in maščobi. Poleg tega pa sem pred sezono tako trdo treniral, kot še nikoli," je dejal shujšan Nemec. Če bodo tudi ostali želeli pridobiti čim več prostora za postavljanje balasta, potem bodo tudi oni morali nekoliko zmanjšati svojo telesno težo. V nasprotnem primeru njihove inženirje čaka še nekoliko več dela pri lovljenju optimalne uravnoteženosti dirkalnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.