Šport > Moto športi
10 ogledov

Heidfeld hujša zaradi KERS

Nick Heidfeld je še lani dirkal v formuli 1 - bil je dirkač BMW Sauberja. (Foto: Žurnal24 main
KERS-sistem, s katerim bodo dirkači s pritiskom na gumb dobili dodaten pospešek, je vse dirkače poslal na shujševalno kuro, saj inženirji želijo dobiti čim več prednosti pri postavljanju balasta.
 
 

Nikoli v življenju nisem pazil na to, kaj pojem.

Nick Heidfeld

 
Shujševalna kura "KERS-sistem" pa je že pokazala prve rezultate. Nick Heidfeld, ki je bil že prej najlažji dirkač v karavani, je namreč na testiranja pred sezono prišel še nekoliko lažji. Voznik BMW Sauberja naj bi bil tako ob vozniku Ferrarija Felipeju Massi najlažji v karavani. "Nikoli v življenju nisem pazil na to, kaj pojem. No, stvari so se spremenile in prejšnjo zimo sem moral zelo paziti, kaj pojem. Izogibati sem se moral predvsem ogljikovim hidratom in maščobi. Poleg tega pa sem pred sezono tako trdo treniral, kot še nikoli," je dejal shujšan Nemec. Če bodo tudi ostali želeli pridobiti čim več prostora za postavljanje balasta, potem bodo tudi oni morali nekoliko zmanjšati svojo telesno težo. V nasprotnem primeru njihove inženirje čaka še nekoliko več dela pri lovljenju optimalne uravnoteženosti dirkalnika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.