Heninova ustavila Klepačevo

Foto: Žurnal24
Andreja Klepač je izgubila v 2. kolu teniškega turnirja v Torontu. S 6 : 3 in 6 : 1 je bila boljša prva igralka sveta, Belgijka Justine Henin.
Oglej si celoten članek


Poraz naše druge igralke na lestvici WTA je pričakovan. Heninova je Slovenko, ki je na 141. mestu na svetu, premagala v 69 minutah. Izkušena Belgijka, ki je v Torontu nastopila prvič po polfinalnem porazu v Wimbledonu v začetku julija, je tako prekinila zmagoviti niz Klepačeve . "Najpomembneje je, da sem zmagala v dveh nizih. Za pravo formo bom potrebovala še nekaj dni," je dejala 25-letna Belgijka. Enaindvajsetletna Koprčanka je pred tem zmagala trikrat zaporedoma, saj se je na turnir v Torontu prebila skozi kvalifikacije. Po enem od največjih uspehov v karieri se bo na svetovni računalniški lestvici zagotovo še bolj približala najboljšim.

Pogrom nosilk

Drugo kolo je bilo usodno za zmagovalko Los Angelesa Ano Ivanović. Srbkinja, ki brani naslov v Torontu, je klonila pred kitajsko kvalifikantko Zi Jan. 169. igralka sveta je bila boljša s 6 : 3 in 6 : 1, kar je njen največji uspeh v karieri. Po poti Ivanovićeve so šle še
Rusinji Ana Čakvetadze (5. nosilka) in  Jelena Dementjeva (8. nosilka) ter Čehinja Lucija Šafarova (16. nosilka).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.