Hercogova izpadla v drugem krogu

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je končala nastope na prvem letošnjem turnirju za grand slam v Melbournu. Kamničanka je v drugem krogu po treh nizih izgubila proti Čehinji Lucie Hradecka s 4:6, 6:3 in 6:2.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog, 88. igralka sveta, je morala danes priznati premoč Čehinji Lucie Hradecki, sicer 142. igralki z jakostne lestvice WTA. Čehinja je bila prvovrstno presenečenje prvega kroga, saj je v uvodnem dvoboju premagala tudi petopostavljeno Srbkinjo Ano Ivanović.

Čehinja je danes proti Štajerki sprožila pet asov, Hercogova v nasprotno smer le dva, k temu je dodala še pet winnerjev, dvoboj pa je trajal uro in 48 minut. Čehinjo zdaj v nadaljevanju čaka Nemka Julia Goerges, 73. igralka sveta.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno opravila z dvobojem prvega kroga ženskih dvojic na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Klepačeva je združila moči s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik in uvodoma s 7:6 (5), 5:7 in 7:6 (2) premagala srbsko-špansko navezo Jelena Janković - Arantxa Parra Santonja.

OP Avstralije (dvojice), 1. krog:

Jans-Ignacik/Klepač (Pol/Slo) : Janković/Parra Santonja (Srb/Špa) 7:6 (5), 5:7, 7:6 (2).

OP Avstralije (ženske), 2. krog:

Lucie Hradecka (Češ) : Polona Hercog (Slo) 4:6, 6:3, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.