Šport
62 ogledov

Hercogova izpadla v drugem krogu

Polona Hercog EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je končala nastope na prvem letošnjem turnirju za grand slam v Melbournu. Kamničanka je v drugem krogu po treh nizih izgubila proti Čehinji Lucie Hradecka s 4:6, 6:3 in 6:2.

Polona Hercog, 88. igralka sveta, je morala danes priznati premoč Čehinji Lucie Hradecki, sicer 142. igralki z jakostne lestvice WTA. Čehinja je bila prvovrstno presenečenje prvega kroga, saj je v uvodnem dvoboju premagala tudi petopostavljeno Srbkinjo Ano Ivanović.

Čehinja je danes proti Štajerki sprožila pet asov, Hercogova v nasprotno smer le dva, k temu je dodala še pet winnerjev, dvoboj pa je trajal uro in 48 minut. Čehinjo zdaj v nadaljevanju čaka Nemka Julia Goerges, 73. igralka sveta.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno opravila z dvobojem prvega kroga ženskih dvojic na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Klepačeva je združila moči s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik in uvodoma s 7:6 (5), 5:7 in 7:6 (2) premagala srbsko-špansko navezo Jelena Janković - Arantxa Parra Santonja.

OP Avstralije (dvojice), 1. krog:

Jans-Ignacik/Klepač (Pol/Slo) : Janković/Parra Santonja (Srb/Špa) 7:6 (5), 5:7, 7:6 (2).

OP Avstralije (ženske), 2. krog:

Lucie Hradecka (Češ) : Polona Hercog (Slo) 4:6, 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.