Hercogova ponižala četrto nosilko

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju WTA v Palermu. Za preboj v finale jo čaka obračun proti domačinki Flavii Pennetti.
Oglej si celoten članek

V petkovem četrtfinalu je Slovenka, sicer sedma nosilka turnirja, gladko s 6:1 in 6:1 v manj kot uri odpravila Čehinjo Klaro Zakopalovo, ki je bila četrtopostavljena igralka. Hercogova je bila tako še petič v medsebojnih dvobojih boljša od devet let starejše in na lestvici WTA mesto bolje uvrščene tekmice. "Res sem začela zbrano, že nekajkrat sem jo premagala in mislim, da ji moja igra ne ustreza. Servirala sem zelo dobro, pa tudi dobro sem se gibala po igrišču. Tako sem prinesla še kakšno žogo več na igrišče in je zaradi tega naredila tudi kakšno nepotrebno napako," je bila po hitri zmagi zadovoljna Hercogova. Danes so bile nekoliko bolj znosne tudi vremenske razmere na jugu Italije: "Ni bilo takšne vročine kot prej, je malo boljše, a je še vedno soparno, tako da je težko igrati."

Hercogovo v polfinalu čaka domačinka Flavia Pennetta, druga igralka Italije ta čas za Francesco Schiavone. Pennetta, 21. na svetovni lestvici WTA, je v zadnjem četrtfinalnem obračunu, ki se je končal pozno sinoči, premagala Bolgarko Cvetano Pironkovo s 6:2 in 6:2.

V drugem polfinalu se bosta pomerili Anabel Medina Garrigues, štirikratna zmagovalka turnirja iz Španije, in Petra Cetkovska iz Češke. Ta dvoboj bo danes prvi na programu in se bo začel ob 17.45, sledil pa bo obračun Hercogove in Pannette, vendar ne pred 19.45.

WTA Palermo, četrtfinale:

Polona Hercog (Slo/7) : Klara Zakopalova (Češ/4) 6:1, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.