Šport
1 ogledov

Hercogova ponižala četrto nosilko

polona hercog osvojila bastad EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju WTA v Palermu. Za preboj v finale jo čaka obračun proti domačinki Flavii Pennetti.

V petkovem četrtfinalu je Slovenka, sicer sedma nosilka turnirja, gladko s 6:1 in 6:1 v manj kot uri odpravila Čehinjo Klaro Zakopalovo, ki je bila četrtopostavljena igralka. Hercogova je bila tako še petič v medsebojnih dvobojih boljša od devet let starejše in na lestvici WTA mesto bolje uvrščene tekmice. "Res sem začela zbrano, že nekajkrat sem jo premagala in mislim, da ji moja igra ne ustreza. Servirala sem zelo dobro, pa tudi dobro sem se gibala po igrišču. Tako sem prinesla še kakšno žogo več na igrišče in je zaradi tega naredila tudi kakšno nepotrebno napako," je bila po hitri zmagi zadovoljna Hercogova. Danes so bile nekoliko bolj znosne tudi vremenske razmere na jugu Italije: "Ni bilo takšne vročine kot prej, je malo boljše, a je še vedno soparno, tako da je težko igrati."

Hercogovo v polfinalu čaka domačinka Flavia Pennetta, druga igralka Italije ta čas za Francesco Schiavone. Pennetta, 21. na svetovni lestvici WTA, je v zadnjem četrtfinalnem obračunu, ki se je končal pozno sinoči, premagala Bolgarko Cvetano Pironkovo s 6:2 in 6:2.

V drugem polfinalu se bosta pomerili Anabel Medina Garrigues, štirikratna zmagovalka turnirja iz Španije, in Petra Cetkovska iz Češke. Ta dvoboj bo danes prvi na programu in se bo začel ob 17.45, sledil pa bo obračun Hercogove in Pannette, vendar ne pred 19.45.

WTA Palermo, četrtfinale:

Polona Hercog (Slo/7) : Klara Zakopalova (Češ/4) 6:1, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.