Hercogova ugnala nekdanjo številko 2

Foto: EPA
Foto: EPA
Polona Hercog je v Indian Wellsu z lahkoto premagalaVero Zvonarevo, leta 2010 že drugo na WTA računalniški lestvici.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je z zmago začela turnir WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 5,38 milijona ameriških dolarjev. Mariborčanka, 75. s svetovne lestvice, je v Kaliforniji v prvem krogu premagala 154. igralko sveta, Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:1 in 6:1. Dvoboj je trajal le 53 minut.

Hercogova se je v glavni del turnirja uvrstila prek kvalifikacij. V uvodnem nastopu je premagala domačinko Mario Sanchez s 6:3 in 7:5, v drugem krogu pa Belgijko An-Sophie Mestach s 6:4 in 6:2.

Hercogova in Zvonareva sta se v Indian Wellsu pomerili sploh prvič, naslednja tekmica najboljše slovenske igralke pa bo Francozinja Caroline Garcia, ki je na turnirju 25. nosilka. Slednja se je v preteklih dveh tednih prebila v finale turnirjev v Acapulcu in Monterreyju.

Slovenke uspešne v dvojicah

Andreja Klepač je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik premagala Italijanko Flavio Pennetto in Tajvanko Su-Wei Hsieh, tretji nosilki, s 6:1, 3:6, 10:8. Uspešna je bila tudi Katarina Srebotnik, ki je združila moči s Caroline Garcia. Slovensko-francoska dvojica, sedmopostavljeni par, je bila s 6:4 in 6:4 boljša od para Ana Ivanović/Angelique Kerber

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.