Šport
53 ogledov

Hercogova ugnala nekdanjo številko 2

Polona Hercog EPA
Polona Hercog je v Indian Wellsu z lahkoto premagalaVero Zvonarevo, leta 2010 že drugo na WTA računalniški lestvici.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je z zmago začela turnir WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 5,38 milijona ameriških dolarjev. Mariborčanka, 75. s svetovne lestvice, je v Kaliforniji v prvem krogu premagala 154. igralko sveta, Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:1 in 6:1. Dvoboj je trajal le 53 minut.

Hercogova se je v glavni del turnirja uvrstila prek kvalifikacij. V uvodnem nastopu je premagala domačinko Mario Sanchez s 6:3 in 7:5, v drugem krogu pa Belgijko An-Sophie Mestach s 6:4 in 6:2.

Hercogova in Zvonareva sta se v Indian Wellsu pomerili sploh prvič, naslednja tekmica najboljše slovenske igralke pa bo Francozinja Caroline Garcia, ki je na turnirju 25. nosilka. Slednja se je v preteklih dveh tednih prebila v finale turnirjev v Acapulcu in Monterreyju.

Slovenke uspešne v dvojicah

Andreja Klepač je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik premagala Italijanko Flavio Pennetto in Tajvanko Su-Wei Hsieh, tretji nosilki, s 6:1, 3:6, 10:8. Uspešna je bila tudi Katarina Srebotnik, ki je združila moči s Caroline Garcia. Slovensko-francoska dvojica, sedmopostavljeni par, je bila s 6:4 in 6:4 boljša od para Ana Ivanović/Angelique Kerber

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.