Šport
16 ogledov

Hercogova ugnala nekoč najboljšo mladinko

Polona Hercog EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela turnir WTA v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 250.000 dolarjev.

Kot sedma nosilka je Hercogova v prvem krogu premagala 107. igralko na WTA lestvici in nekoč najboljšo mladinko na svetu Belgijko An-Sophie Mestach s 6:3 in 6:4.

Mariborčanka ima v Braziliji lepo priložnost za viden dosežek, saj jo v naslednjem krogu čaka domača igralka, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorja, Beatriz Haddad Maia, 234. s svetovne računalniške lestvice.

Hercogova, ki lahko v naslednjih mesecih občutno popravi svojo uvrstitev na razpredelnici WTA, saj zaradi lanske poškodbe brani le majhno število točk, je na vseh letošnjih turnirjih preskočila uvodno oviro. Tako na Kitajskem kot v Sydneyju, kjer je morala skozi kvalifikacije, ter Melbournu, kjer je z nastopi nato končala v drugem krogu.

Izid, 1. krog:

Polona Hercog (Slo/7) : An-Sophie Mestach (Bel) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.