Hercogova v Rimu med 16!

Foto: Žurnal24 Polona Hercog se bo v nadaljevanju pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Ive
Polona Hercog je na teniškem turirju v Rimu z nagradnim skladom dva milijona dolarjev v drugem kolu s 6:4 in 6:3 premagala Nemko Andreo Petković.
Oglej si celoten članek

Trenutno najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v drugem kolu teniškega turnirju v Rimu premagala Nemko Andreo Petkovic s 6:4 in 6:3.

Že prvi niz je najboljša slovenska igralka po 49 minutah igre zanesljivo obrnila v svoj prid, saj je tekmici, sicer 12. igralki turnirja, odvzela servis. Na svoj začetni udarec si je nato priigrala tri zaključne žogice za niz (40:0) in že prvo uspešno izkoristila.

V drugem nizu je Hercogova že povedla s 5:2 in imela na svoj servis zaključno žogico za zmago, vendar je ni izkoristila. Hercogova, ki je po uspešnih kvalifikacijah v ponedeljek v uvodnem krogu premagala Romunko Alexandro Dulgheru, je po uri in 40 minutah na koncu dobila dvoboj na servis Nemke. Tekmo je gladko odločila v svoj prid, saj je bila v točkah boljša z 71:51.

Hercogova in Petkovićeva sta se nazadnje pomerili na začetku letošnjega februarja na obračunu pokala Fed v Mariboru, boljša pa je bila Nemka, ki je zmagala s 6:1 in 6:2. Njun prvi medsebojni dvoboj na turnirju v italijanskem mestu Civitavecchia leta 2009 je dobila Mariborčanka s 6:2 in 6:4.

Rim, drugi krog:
P. Hercog (SLO) : A. Petković (NEM, 12) 6:4, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.