Šport
21 ogledov

Hercogova v Rimu med 16!

Polona Hercog se bo v nadaljevanju pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Ive Žurnal24 main
Polona Hercog je na teniškem turirju v Rimu z nagradnim skladom dva milijona dolarjev v drugem kolu s 6:4 in 6:3 premagala Nemko Andreo Petković.

Trenutno najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v drugem kolu teniškega turnirju v Rimu premagala Nemko Andreo Petkovic s 6:4 in 6:3.

Že prvi niz je najboljša slovenska igralka po 49 minutah igre zanesljivo obrnila v svoj prid, saj je tekmici, sicer 12. igralki turnirja, odvzela servis. Na svoj začetni udarec si je nato priigrala tri zaključne žogice za niz (40:0) in že prvo uspešno izkoristila.

V drugem nizu je Hercogova že povedla s 5:2 in imela na svoj servis zaključno žogico za zmago, vendar je ni izkoristila. Hercogova, ki je po uspešnih kvalifikacijah v ponedeljek v uvodnem krogu premagala Romunko Alexandro Dulgheru, je po uri in 40 minutah na koncu dobila dvoboj na servis Nemke. Tekmo je gladko odločila v svoj prid, saj je bila v točkah boljša z 71:51.

Hercogova in Petkovićeva sta se nazadnje pomerili na začetku letošnjega februarja na obračunu pokala Fed v Mariboru, boljša pa je bila Nemka, ki je zmagala s 6:1 in 6:2. Njun prvi medsebojni dvoboj na turnirju v italijanskem mestu Civitavecchia leta 2009 je dobila Mariborčanka s 6:2 in 6:4.

Rim, drugi krog:
P. Hercog (SLO) : A. Petković (NEM, 12) 6:4, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.