Hercogova začenja proti nemški lepotici

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v prvem krogu odprtega teniškega prvenstva Avstralije, prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki se začne prihodnji teden, pomerila z 22. nosilko Nemko Julio Görges, je razkril žreb parov prvega kroga.
Oglej si celoten članek

Dvoboj med 23-letno Nemko Julio Görges, 23. igralko sveta, in Polono Hercog, 36. s svetovne lestvice, ki bo prihodnji teden dopolnila 21 let, bo vsaj statistično eden najbolj napetih v prvem krogu, saj sta tekmovalki doslej igrali le dvakrat in vsaka je dobila po en dvoboj. Nazadnje je bila v okviru obračuna pokala Fed boljša Nemka. Več sreče je imel pri žrebu Blaž Kavčič, ki bo igral z enim izmed igralcev, ki se bodo na glavni turnir prebili skozi kvalifikacije.

Žemlji ni uspelo prek druge ovire v kvalifikacijah
Grega Žemlja, drugi nosilec kvalifikacij na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, je v drugem krogu po vsega uri in štirih minutah izgubil z Nemcem Petrom Gojowczykom z 2:6 in 1:6. Tudi Aljaž Bedene, drugi Slovenec, je bil neuspešen v drugem krogu. Izgubil je s Slovakom Lukašem Lackom z 2:6 in 0:6. V prvem krogu je Žemlja z 2:6, 7:6 (5) in 8:6 premagal Nemca Denisa Gremelmayrja, Bedene pa je s 6:2 in 6:2 premagal Čeha Jana Mertla. V kvalifikacijah se je v prvem krogu merila tudi Petra Rampre, ki pa je izgubila s 6:1, 3:6 in 4:6 proti Francozinji Caroline Garcia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.