Šport
22 ogledov

Hercogova začenja proti nemški lepotici

Julia Görges EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v prvem krogu odprtega teniškega prvenstva Avstralije, prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki se začne prihodnji teden, pomerila z 22. nosilko Nemko Julio Görges, je razkril žreb parov prvega kroga.

Dvoboj med 23-letno Nemko Julio Görges, 23. igralko sveta, in Polono Hercog, 36. s svetovne lestvice, ki bo prihodnji teden dopolnila 21 let, bo vsaj statistično eden najbolj napetih v prvem krogu, saj sta tekmovalki doslej igrali le dvakrat in vsaka je dobila po en dvoboj. Nazadnje je bila v okviru obračuna pokala Fed boljša Nemka. Več sreče je imel pri žrebu Blaž Kavčič, ki bo igral z enim izmed igralcev, ki se bodo na glavni turnir prebili skozi kvalifikacije.

Žemlji ni uspelo prek druge ovire v kvalifikacijah
Grega Žemlja, drugi nosilec kvalifikacij na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, je v drugem krogu po vsega uri in štirih minutah izgubil z Nemcem Petrom Gojowczykom z 2:6 in 1:6. Tudi Aljaž Bedene, drugi Slovenec, je bil neuspešen v drugem krogu. Izgubil je s Slovakom Lukašem Lackom z 2:6 in 0:6. V prvem krogu je Žemlja z 2:6, 7:6 (5) in 8:6 premagal Nemca Denisa Gremelmayrja, Bedene pa je s 6:2 in 6:2 premagal Čeha Jana Mertla. V kvalifikacijah se je v prvem krogu merila tudi Petra Rampre, ki pa je izgubila s 6:1, 3:6 in 4:6 proti Francozinji Caroline Garcia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.