Šport
9 ogledov

Polovični uspeh Slovenk

peschke srebotnik carigrad EPA
Polona Hercog je klonila v prvem kolu turnirja v Sydneyju proti Marion Bartoli, a bila kljub temu zadovoljna s prikazanim. Na istem turnirju se je med dvojicami v drugo kolo uvrstila Katarina Srebotnik v paru s Kveto Peschke.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v prvem kolu turnirja WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 637 tisoč dolarjev izgubila proti osmi nosilki, Francozinji Marion Bartoli. Slednja je dvoboj po slabi uri in pol dobila s 6:3 in 6:3.

"Kljub porazu in razočaranju lahko rečem, da sem odigrala najboljšo tekmo doslej v novi sezoni, kar mi je lahko v spodbudo za prihajajoči grand slam. Med tekmo sem servirala dokaj dobro, Bartolijeva namreč dela velik pritisk z 'returnom'. Poskušala sem igrati raznoliko, s 'top spinom', 'sliceom', kratkimi diagonalami in 'drop shoti'. Manjka mi še nekaj konstante z zadnje linije. V naslednjih dneh se bom poskušala še bolje pripraviti, odigrati nekaj trening tekem in biti popolnoma na vrhuncu, ko se začne Melbourne. Mogoče mi končno celo uspe ogledati si kakšno stvar v Sydneyju ali Melbournu, preden se začne turnir," je po dvoboju povedala Hercogova.

Na istem turnirju pa je v prvem kolu dvojic zaigrala še Katarina Srebotnik. Uvodni dvoboj je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke dobila. Prvi nosilki sta bili s 6:4, 1:6 in 10:4 boljši od češke naveze Iveta Benešova/Barbora Zahlavova Strycova. V drugem kolu se bosta Srebotnikova in Peschkejeva pomerili z boljšima iz dvoboja med Indijko Sanio Mirza in Italijanko Roberto Vinci ter Rusinjama Alo Kudrjavcevo in Jekaterino Makarovo.

Sydney, WTA, 1. kolo:

Posameznice:
Marion Bartoli (Fra/8) : Polona Hercog (Slo) 6:3, 6:3

Dvojice:
Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1) : Iveta Benešova/Barbora Zahlavova Strycova (Češ) 6:4, 1:6, 10:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.