Šport
16 ogledov

Hercogova bo igrala za Slovenijo

polona hercog bastad 2011 polfinale EPA
Slovenska ženska teniška reprezentanca bo leta 2012 še tretjo sezono zapored igrala v svetovni skupini pokala Fed. Zraven bo tudi najboljša Slovenka Polona Hercog.

Lani so Slovenke oba dvoboja v elitni druščini odigrale doma, februarja prihodnje leto pa jih čaka zahtevno gostovanje na Japonskem, kjer bo osrednjo vlogo nosila najboljša slovenska igralka Polona Hercog.

Japonska zaradi jedrske katastrofe v Fukušimi med teniškimi igralci in igralkami letos ni bila med priljubljeni destinacijami, turnirju v Tokiu sta se izognili tako Hercogova kot Katarina Srebotnik, ki je na začetku februarja ne bo na Japonsko. Zato pa je teniške navdušence in navdušenke v Sloveniji toliko bolj razveselila Hercogova, ki je potrdila, da bo zaigrala v deželi vzhajajočega sonca.

"Čeprav letos na turnir v Tokio nisem odpotovala, sem se odločila, da bom februarja odšla na Japonsko. Igranje za reprezentanco mi je bilo vedno v čast in želim si, da Slovenija ostane del svetovne skupine pokala Fed," je dejala najboljša slovenska igralka, ki je na zadnjem dvoboju proti Kanadi prispevala vse tri točke za Slovenijo.

"Veseli me Polonin odnos do reprezentance. Njena odločitev, da bo odpotovala na Japonsko, nam je vrnila optimizem. Zdaj lahko v Kobe odidemo tudi z mislijo na zmago, saj je za Polono zares izjemna sezona. Ob Hercogovi so kandidatke za prvo tekmo v naslednji sezoni še Nastja Kolar, Petra Rampre, Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič," je dejal direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol in dodal: "Na zvezi ITF in japonski teniški zvezi so nam zagotovili, da nevarnosti sevanja ni več. Prizorišče dvoboja so prestavili 600 kilometrov južno od Tokia, tako da je vsaka bojazen odveč."

Slovenija in Japonska sta se do zdaj pomerili dvakrat. Leta 1999 so bile boljše Japonke, lani aprila v Mariboru pa so s 4:1 zmago slavile Slovenke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.