Hirscher sprejel dokončno odločitev

Foto: Epa Marcel Hirscher
Avstrijski šampion je užalostil svoje navijače.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je nocoj na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere.

Zadnje osemletno obdobje v alpskem smučanju bi bilo možno označiti za Hirscherjevo ero. Zaporedoma je osvojil osem naslovov skupnega zmagovalca svetovnega pokala, kar je rekord sam po sebi. Hirscher je kar za dva velika globusa prehitel slovito rojakinjo Annemarie Moser-Pröll, ki je nazadnje v svetovnem pokalu blestela leta 1979. Kar za tri velike kristale pa je prehitel prejšnjega rekorderja med moškimi Marca Girardellija, ki je smučal za Luksemburg.

Ob osmih velikih kristalnih globusih ima v svojih vitrinah tudi ducat malih kristalnih globusov, šest za slalomski in šest za veleslalomski seštevek zadnjih sezon.

Hirscher, doma je na Annabergu na Solnograškem, je skupno zbral 67 zmag v svetovnem pokalu, več sta jih le Ingemar Stenmark (86) in od letos smučarska upokojenka Američanka Lindsey Vonn (82).

As belih strmin ima hkrati ima tudi dve zmagi z olimpijskih iger in sedem s svetovnih prvenstev, v slalomu, veleslalomu, kombinaciji in moštvenih tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:08 5. September 2019.

    drugega mu ni preostalo kot, da konča, ker si je zadnja leta pomagal z krvnim dopingom in bi ob nadaljevanju …

  • 21:19 4. September 2019.

    V delovnih urah zaslužim preko 7000 dolarjev na mesec. Slišal sem, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužim na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.