Hitra Američanka suspendirana za leto in pol

Foto: Epa
Foto: Epa
Preiskovalcem ni sporočala kraja treningov in bivanja, tako da so jo ti trikrat neuspešno iskali.
Oglej si celoten članek

Ameriško sprinterko Deajah Stevens, olimpijsko finalistko v teku na 200 metrov, so zaradi kršenja protidopinških pravil kaznovali z 18 mesečno prepovedjo nastopanja, je danes sporočila Komisija za atletsko integriteto (AIU) pri Svetovni atletiki.

Kot poroča AFP so 25-letno Stevensovo, ki je v teku na 200 m v Riu leta 2016 zasedla sedmo mesto, leto pozneje na svetovnem prvenstvu v Londonu pa je bila peta, spoznali za krivo izmikanja nenapovedanim dopinškim testom. Preiskovalcem ni sporočala kraja treningov in bivanja, tako da so jo ti trikrat neuspešno iskali.

Video Epska napaka poskrbela za šok: "To ne more biti prav!"

Če ne bodo ustregli njeni pritožbi na Mednarodnem športnem razsodišču (CAS), na katero ima pravico, ne bo mogla nastopiti na prestavljenih olimpijskih igrah v Tokiu, kazen ji je namreč začela veljati 17. februarja.

Gorski tek Izjemno priznanje za Šmarno goro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.