Šport
1021 ogledov

Epska napaka poskrbela za šok: "To ne more biti prav!"

Noah Lyles YouTube
Ob prihodu v cilj se je ura ustavila, ob zapisanem času pa mnogi niso mogli verjeti svojim očem.

V času epidemije covida-19 se krovne panožne zveze poslužujejo različnih virtualnih platform za organizacijo priložnostnih tekmovanj. Med takšne panoge sodi tudi atletika. 

Znamenita diamantna liga je na čakanju, kljub temu je na delu moč videti nekatere šampione. Nedavno je bilo organizirano tekmovanje v tekmu na 200 metrov, na katerem smo se pomerili Američan Noah Lyles, Francoz Christophe Lemaitre in Nizozemec Churandy Martina. 

Tina Šutej Dosežek Šport Slovenski rekord in izid sezone na svetu za atletinjo

Lyles je tekel na Floridi, Lemaitre v Švici, Martina pa na Nizozemskem. Startali so istočasno in gledalci so jih lahko spremljali v neposrednem dvoboju.

Glede na videno je Lyles - od lani svetovni prvak na 200 metrov in v štafeti 4x100 metrov, gladko zmagal. Ne le to, tekel je 18,90 sekunde in tako postavil nov svetovni rekord ... A najbrž ste že ugotovili, da je šlo za napako.

Organizatorji na Floridi so namreč Lylesa postavili na napačno progo in mu za skoraj 15 metrov skrajšali pot. Tako je v veljavi ostala znamka Usaina Bolta iz leta 2009, Jamajčan je mejnik postavil na 19,19.

"Ne morete se kar takole igrati z mojimi čustvi ... Postavili ste ne napačno progo," je na Twitterju razočarano zapisal Lyles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice