Šport
246 ogledov

Šok! Igral se je z usodo, odslej začasno suspendiran

christian coleman Epa
Vrhunski ameriški atlet je kršil protidopinška pravila, čeprav sam trdi, da je nedolžen.

Svetovna atletika je začasno suspendirala svetovnega prvaka v teku na 100 metrov, Američana Christaina Colemana. Coleman se v letu dni ni odzval na tri nenapovedane dopinške kontrole, poročajo agencije.

Američan je tik pred uradno potrditvijo s strani mednarodne zveze sam objavil podrobnosti o zamujenem testu in zanikal kakršnekoli očitke o jemanju prepovedanih poživil.

christian coleman | Avtor: Epa Epa
Štiriindvajsetletni Coleman se ni odzval na test 9. decembra lani. Kot pravi, je bil oddaljen le pet minut od doma, v trgovini, kjer je že kupoval božična darila. Kontrolorji, ki so ga iskali doma, pa bi ga morali le poklicati in odzval bi se na kontrolo.

A za športnike po vsem svetu velja, da morajo natančno javljati, kdaj se in kje nahajajo, da so na voljo za nenapovedane kontrole. Če kontrolorji atleta ne najdejo na navedeni lokaciji, se to smatra kot izogibanje testom. Trije zamujeni testi v 12 mesecih pa so kršenje antidopinških predpisov, ki pomenijo suspenz.

Coleman je lani zamudil tudi test 16. januarja, kjer, kot pravi, je bil res popolnoma sam kriv za nenajavljeno odsotnost, še enkrat pa ga kontrolorji nato niso našli 26. aprila.

Že takrat mu je grozil suspenzu, a se je športnik uspešno pritožil, saj je res že manjkal na treh testiranjih, a je bilo prvo kršenje izven časovnega okvira 12 mesecev. Poleti je nato v Dohi osvojil naslov svetovnega prvaka.

Coleman zatrjuje, da nikoli v življenju ni posegel po prepovedanih poživilih. "Pripravljen sem opraviti dopinški test prav vsak dan do konca kariere, da bi dokazal svojo nedolžnost," je zapisal sprinter.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.