Šport > Zimski športi
1610 ogledov

Smučarska skakalka suspendirana zaradi dopinga

Aleksandra Kustova Epa
Večkrat ni prijavila potrebnih informacij o lokacijah, na katerih se nahaja.

Ruska zveza za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je zaradi dopinga kaznovala smučarsko skakalko Aleksandro Kustovo z 18-mesečno prepovedjo nastopanja, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Kot navaja Tass, je 21-letnica kršila pravila, ker večkrat ni prijavila potrebnih informacij o lokacijah, na katerih se nahaja.

Do nepravilnosti je prišlo pred začetkom sezone 2019/20, zato v minuli zimski sezoni skakalka iz Magadana zaradi tekoče obravnave ni nastopala. Prepoved nastopanja v dolžini leta in pol je v veljavi od 27. novembra 2019.

Kranjec Harrachov poleti jutranja tekma svetovni pokal smučarski skoki Začetek treningov Šport Skakalci sezono končali s 100.000 evri izgube

Kustova je sicer na najvišji ravni v svetovnem pokalu dvakrat stala na odru za zmagovalke. Obakrat na ženski ekipni tekmi. Najvišje pa je v posamični konkurenci posegla po petem mestu v Lillehammerju na Norveškem decembra 2018.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.