Šport > Zimski športi
1637 ogledov

Avstrijski skakalni trener Francoze povlekel za nos

Heinz Kuttin Epa
L'Equipe poroča, da je Korošec prelomil obljubo in francosko zvezo pustil na cedilu.

Nekdanji avstrijski skakalec in pozneje glavni trener avstrijske reprezentance v smučarskih skokih Heinz Kuttin kot kaže le ne bo prevzel mesta glavnega trenerja v izbrani vrsti Francije. Kot je poročal francoski športni dnevnik L'Equipe, je Kuttin, ki bi moral francoski zvezi le še vrniti podpis, prelomil besedo, tako da ga v Francijo ne bo.

Francoski mediji so v ponedeljek poročali, da bo Kuttin v prihodnje glavni trener francoske skakalne reprezentance. Na tem mestu naj bi zamenjal Nicolasa Bala.

"Za nas je to pomemben korak. Imamo veliko mladih talentov, na najvišji ravni pa nam doslej ni uspelo narediti preboja," je trenersko okrepitev za časnik L'Equipe takrat pojasnil direktor zveze Jerome Laheurte.

Planica 2019 Vrača se na sceno Šport Priznani trener smučarskih skakalcev šokiral z izborom nove reprezentance

L'Equipe poroča, da je Korošec prelomil obljubo in francosko zvezo povlekel za nos. "Prizadeti smo po človeški plati, počutimo se ogoljufane," je po novem razvoju dogodkov pojasnil Laheurte in dodal, da so se s Kuttinom o vsem dogovorili, na koncu pa avstrijski trener ni pristavil podpisa na dogovor ter preko telefona obvestil zvezo, da ne bo prišel.

Kuttin je nazadnje vodil kitajsko ekipo, od katere pa se je marca poslovil. Glavni trener avstrijske reprezentance je bil med letoma 2014 in 2018. Zdaj naj bi ga premamile ponudbe bolj skakalno atraktivnih ekip.

Planica 2019 Smučarski skoki Šport Naslednjo sezono dvakrat v Planici
 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Jackilika
    Jackilika 01:01 09.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice