Šport > Zimski športi
67 ogledov

Naslednjo sezono dvakrat v Planici

Planica 2019 Anže Petkovšek Planiška velikanka
Svetovni pokal za moške se bo začel v Wisli 21. in 22. novembra.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na današnji videokonferenci predstavila osnutek koledarja za poletno sezono v smučarskih skokih ter tudi za zimsko sezono 2020/21. Na njem je dvakrat tudi Planica, in sicer s svetovnim prvenstvom v poletih med 11. in 13. decembrom ter finalom sezone med 26. in 28. marcem 2021.

sneg gozd pokljuka Biatlon Šport Na Pokljuki že spravili sneg za prihodnje leto

Poletna velika nagrada za skakalke in skakalce se bo začela v začetku avgusta v Courchevelu. Pred oktobrskim finalom v Klingenthalu bodo moški tekmovali še v Wisli, Kazahstanu, Čajkovskem in Hinzenbachu. Dekleta pa bodo tekmovala v Frenstatu in Lajkovskem, finale pa bo 3. oktobra v Klingenthalu.

Svetovni pokal za moške se bo začel v Wisli 21. in 22. novembra. Po postajah v Ruki in Nižnjem Tagilu bo v Planici SP v poletih, ki ga niso mogli izpeljati marca zaradi pandemije novega koronavirusa.

Vse datume mora 18. maja potrditi še odbor za smučarske skoke.

Od pomembnejših dogodkov v koledarju velja omeniti še tradicionalno novoletno turnejo, testno olimpijsko preizkušnjo v Pekingu, ki bo sredi februarja, SP v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu med 23. februarjem in 7. marcem ter skandinavsko turnejo Raw Air, ki bo sledila SP.

Dekleta začetek zimske sezone svetovnega pokala čaka v začetku decembra v Lillehammerju, zadnja večja dogodka pa bosta turneja Raw Air in marčevska turneja Blue Bird v Rusiji. Na Ljubnem se bodo dekleta predvidoma merila 23. in 24. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.