Šport > Zimski športi
22687 ogledov

SZS pod plazom kritik, za vse je kriv denar

Planica 2019
Novi koronavirus je posegel v vse sfere družbenega življenja in prinesel številne težave. Nekateri so se reševanja težav lotili na rahlo sporen način.

V preteklih dneh je bilo veliko govora o Planici. V luči širitve virusa Covid-19 so organizatorji sprva sporočili, da bo letošnje svetovno prvenstvo v poletih v dolini pod Poncami minilo brez prisotnosti navijačev, nekaj dni kasneje je, tako kot pri ostalih športnih prireditvah, prišla dokončna odpoved dogodka.

Številni navijači so razočarani, planiški organizatorji pa so izpostavili finančno izgubo, ki jo prinaša odpoved tekmovanja. Ocenjevali so, da bodo prikrajšani za več kot milijon evrov prihodkov.

Kmalu po odpovedi pa je prišla dobra novica, saj je vodstvo FIS sporočilo, da bosta v naslednji sezoni v Planici tako SP v poletih kot finale svetovnega pokala. Tako so si organizatorji, vsaj teoretično, že povrnili več kot pol milijona evrov.

Planica 2019 Dogovor Šport Organizatorji Planice zmanjšali izgubo za več kot 550 tisočakov

Že kupljene vstopnice za letošnji spektakel bodo kupci lahko porabili prihodnje leto na SP v poletih, aprila pa se bo odprla še možnost vračila denarja.

"Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bodo omenjene vstopnice veljale za nadomestno tekmovanje FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici. Kupci pa imajo tudi možnost, da vračilo denarja zahtevajo na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili," so zaplet z vstopnicami pojasnili na SZS. Postopki za vračilo kupnin vstopnic se bodo začeli 1. aprila 2020, samo vračilo kupnin pa 15. aprila 2020.

Planica 2019 Vračilo Šport Planica prestavljena, kaj zdaj z vstopnicami?

Novi koronavirus pa seveda ni prizadel le Planice. Gospodarski padec, ki ga bo neizbežno prinesel Covid-19, bo mnoge stal službe, finančni udarci za državo se bodo merili v stotinah milijonov evrov. Ogromno bo prizadetih na takšen ali drugačen način in šport seveda ni nobena izjema.

Planica | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav zato je bil spodaj navedeni apel SZS, da se donirajo sredstva za Planico "za razvoj skakalnega športa pri nas", malce neokusen.

"Zaradi velike finančne škode, ki smo jo utrpeli, so lahko ogrožene prihodnje prireditve, predvsem pa razvoj skakalnega športa v Sloveniji. Zato vsi, ki bi želeli finančno podpreti smučarske polete v Planici, skakalce in mlade talente, lahko donirajo finančna sredstva preko SMS sporočila PLANICA5 (vrednost 5,00 EUR) ali PLANICA1 (vrednost 1,00EUR) na številko 1919 ali jih nakažejo neposredno na TRR Smučarske zveze Slovenije - Organizacijskega komiteja Planica št. SI56 3000 0010 8786 894, odprt pri Sberbank banka d.d. (namen: DONACIJA PLANICA, sklic: 00 75000)," so potožili pri SZS.

Uporabniki družbenih omrežij so hitro spomnili na to, da je bila Planica (in še nekatere druge prireditve pod okriljem SZS) v finančnem smislu vedno v precej boljšem položaju kot mnogi drugi športni dogodki. Pod Poncami ste kot gledalec lahko dobili alkohol, tudi proračunska sredstva za gradnjo, vzdrževanje in tekoče delovanje planiškega centra so se in se še delijo precej bolj radodarno kot kakšni drugi panogi, ki ima pod svojim okriljem nekajkrat več mladih športnikov in otrokov kot skakalne sekcije smučarskih klubov.

Morda bi veljalo vsaj v tej situaciji, ko številni trepetajo za službo, samozaposleni pa se soočajo s pomanjkanjem naročil in izpadom dohodka, malce pomisliti na druge, preden prosiš za sredstva.

Komentarjev 6
  • Avatar Ferviolla
    Ferviolla 00:41 15.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • andrej084 21:02 14.marec 2020.

    Ni gledalcev, ni stroškov, zdravniska oskrba pa je potrebna drugje in ne za ciscenje zelodca pijanduram. Tko al tko brez veze tile skoki..

  • Laznivi 16:56 14.marec 2020.

    Nepismeni pijancki pa kar nemorejo razumeti da letos ne bo mogoce se mnozicno nalivati z mnozico pijancev tam zgoraj v pijanlandu.

Sorodne novice