Šport > Zimski športi
1970 ogledov

Uradno konec sezone, odpade tudi SP v Planici

peter prevc Epa
Po besedah prvega moža smučarskih skokov Walterja Hoferja je svetovni pokal za sezono 2019/2020 končan.

Po odpovedi številnih športnih prireditev in tekmovanj je enaka usoda doletela tudi karavano smučarskih skokov. Turneje Raw Air ne bodo izpeljali do konca. Odpovedano oziroma prestavljeno je tudi svetovno prvensvo v Planici, kjer bi se morali skakalci meriti med 19 in 22. marcem. Tekmovanje bodo poskušali izpeljati v prihodnji sezoni.

"Nov termin SP bo določen s strani predsedstva Fisa v dogovoru s SZS in OK Planica ter usklajen s pristojnimi odbori pri mednarodni zvezi," so sporočili organizatorji Planice.

"Mednarodna smučarska zveza Fis je v koordinaciji s Smučarsko zvezo Slovenije in OK Planica zaradi pojava koronavirusa in morebitnih posledic sprejela odločitev o prestavitvi SP v poletih, ki bi moralo biti na sporedu od 19. do 22. marca."

Tomi Trbovc, tiskovni predstavnik SZS

Zmagovalec svetovnega pokala je drugič v karieri postal Avstrijec Stefan Kraft (2017, 2020). Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na osmem mestu.

Pri Fisu so tako le sprejeli pričakovano odločitev in zaradi širjenja novega koronavirusa dve postojanki pred koncem sezone, danes bi morala biti tekma v Trondheimu, nato pa še finale s poleti na letalnici v Vikersundu, predčasno končali 41. sezono svetovnega pokala. To je najhitrejši konec sezone svetovnega pokala v 25 letih.

"Moramo vas obvestiti, da je sezona svetovnega pokala 2019/20 končana," je v Trondheimu dejal Hofer. 

Kraft je poleg velikega kristalnega globusa osvojil tudi mali globus v seštevku poletov, za njim je sezono končal najboljši slovenski letalec Timi Zajc. Zmagovalec norveške turneje Raw Air je postal Poljak Kamil Stoch.

Končan je tudi ženski svetovni pokal, saj smučarske skakalke ne bodo odpotovale za zadnji dve prizorišči v Rusijo. Skupna zmagovalka sezone je še tretjič zaporedoma postala Norvežanka Maren Lundby, najboljši Slovenki to zimo sta bili Nika Križnar na sedmem in Ema Klinec na osmem mestu.

"Zdravje in dobrobit naših športnikov ter vseh drugih udeležencev našega športa ter tudi javnosti sta prioriteti," so pri Fisu še zapisali v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.