Šport > Zimski športi
14124 ogledov

Huda nesreča Križnarjeve v izteku skakalnice

nika križnar Epa
Slovenska smučarska skakalka je grdo padla v finalni serije tekme v Lillehammerju. Nesreča se je zgodila prav na njen 20. rojstni dan.

Nika Križar je zelo uspešno opravila s finalnim skokom posamične tekme na olimpijskem prizorišču v Lillehammerju, nato pa je z veliko hitrostjo trčila v oglasni pano v izteku skakalnice.

Dvajsetletnica, ki je s skokom prevzela vodstvo, je obležala na tleh, kjer so ji nudili prvo pomoč, nato pa so jo dokaj negibno z nosili odnesli s prizorišča.

Izgledalo je, kot da bi Križnarjeva pozabila zavirati, nato pa sta svoje dodala še pomrznjena doskočišče in iztek skakalnice. Tekmice v ciljni areni so bile nad videnim očitno pretresene.

 | Avtor: Epa Epa

Križnarjeva si je po prvi seriji delila peto mesto z Nemko Katharino Althaus in je bila najvišje uvrščena Slovenka. Podrobnosti njenega zdravstvenega stanja za zdaj še niso znane.

Po prvih ocenah je Križnarjevi pri poskusu zaviranja zmanjkalo ravnotežja, nakar je z obrazom treščila v panoje.

Niko Križnar so takoj odpeljali na preventivno slikanje roke in glave. Že ko je na nosilih zapuščala iztek, je bila pri zavesti, več podrobnosti o njenem zdravstvenem stanju pa bo znanih jutri.

Slovenska smučarska zveza (SZS)

Tekma je bila za več minut prekinjena, nadaljevala pa se je šele po popravilu poškodovanega dela zaščitne ograde.

Zmagala je Japonka Sara Takanashi (296,9) pred Norvežanko Maren Lundby (295,4) in njeno rojakinjo Silje Opseth (293,5). Križnarjeva je osvojila grenko peto mesto (286,1). Ema Klinec je bila sedma (272,6), Katra Komar 20. (216,1), Špela Rogelj pa 22. (211,6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.