Hitri rafal potopil zeleno armado

Foto: Žurnal24 Ljudski vrt je na drugi domači kvalifikacijski tekmi pregovorno "pokal po šivih" Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

V slovenski narod se je bliskovito hitro znova naselila evforija. Po veliki točki na Poljskem (1:1) in zmago nad Slovaško (2:1) je bilo jasno, da bi uspeh proti Severni Irski napovedal resen boj za JAR.
Oglej si celoten članek

Kot vedno je reprezentanca Severne Irske na gostovanje prišla okrepljena s svojo "armado" prešernih navijačev, za katerimi se je širil vonj opojnih substanc. Simpatični otočani so z glasnim in predvsem izjemno športnim navijanjem celo tekmo bodrili svoje fante, a na koncu je bilo tudi to premalo. To še zdaleč ni bila najboljša tekma Slovenije, saj je obrambni zid gostov, na čelu z branilcem Manchestra Uniteda Jonnyjem Evansom, stal več kot zanesljivo in kmalu bi bil zdržal celo tekmo, medtem ko je Samir Handanović vsaj enkrat reševal nemogoče v svojih vratih.

Toda ne - bliskovito hitra zadetka Milivoja Novakovića in že v naslednjem protinapadu rezervista Zlatana Ljubijankića sta "dvignila streho" Ljudskega vrta in slovensko armado poslala v sedma nebesa, medtem ko so lahko gostje le nemočno opazovali. Sedem točk s prvih treh tekem je bil sanjski izkupiček, ki si ga ni upal napovedati nihče, le točka z naslednje tekme (gostovanje na Češkem) pa bi pomenila celo najboljši začetek katerihkoli kvalifikacij v zgodovini države! Toda razpletlo se je drugače ...

Kvalifikacije za SP 2010, 3. kolo:

Slovenija : Severna Irska 2:0 (0:0)
Novaković (84), Ljubijankić (85)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.