Šport
10 ogledov

Hitri rafal potopil zeleno armado

Ljudski vrt je na drugi domači kvalifikacijski tekmi pregovorno "pokal po šivih"
1/29
Žurnal24 main
V slovenski narod se je bliskovito hitro znova naselila evforija. Po veliki točki na Poljskem (1:1) in zmago nad Slovaško (2:1) je bilo jasno, da bi uspeh proti Severni Irski napovedal resen boj za JAR.

Kot vedno je reprezentanca Severne Irske na gostovanje prišla okrepljena s svojo "armado" prešernih navijačev, za katerimi se je širil vonj opojnih substanc. Simpatični otočani so z glasnim in predvsem izjemno športnim navijanjem celo tekmo bodrili svoje fante, a na koncu je bilo tudi to premalo. To še zdaleč ni bila najboljša tekma Slovenije, saj je obrambni zid gostov, na čelu z branilcem Manchestra Uniteda Jonnyjem Evansom, stal več kot zanesljivo in kmalu bi bil zdržal celo tekmo, medtem ko je Samir Handanović vsaj enkrat reševal nemogoče v svojih vratih.

Toda ne - bliskovito hitra zadetka Milivoja Novakovića in že v naslednjem protinapadu rezervista Zlatana Ljubijankića sta "dvignila streho" Ljudskega vrta in slovensko armado poslala v sedma nebesa, medtem ko so lahko gostje le nemočno opazovali. Sedem točk s prvih treh tekem je bil sanjski izkupiček, ki si ga ni upal napovedati nihče, le točka z naslednje tekme (gostovanje na Češkem) pa bi pomenila celo najboljši začetek katerihkoli kvalifikacij v zgodovini države! Toda razpletlo se je drugače ...

Kvalifikacije za SP 2010, 3. kolo:

Slovenija : Severna Irska 2:0 (0:0)
Novaković (84), Ljubijankić (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.