Hladen tuš za Brooklyn ob zvoku sirene, Dragić vrhunski

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Boston Celtics so s košem Jaysona Tatuma ob zvoku sirene premagali Brooklyn Nets.
Oglej si celoten članek

Ekipe Miamija, Milwaukeeja in Bostona na vzhodnem delu severnoameriške košarkarske lige NBA ter Phoenixa na zahodnem so v prvem krogu končnice povedle z 1:0 v zmagah. Favorizirane ekipe so zabeležile domače zmage, tudi branilci naslova Milwaukee Bucks, ki so s 93:86 ugnali Chicago Bulls.

V Miamiju so Heat, prvi nosilci vzhodnega dela lige, s 115:91 odpravili Atlanto Hawks, Phoenix Suns, prvi nosilci zahodne konference, pa so bili z 99:91 boljši od New Orleans Pelicans.

Foto: Epa Goran Dragić

Celtics so v Bostonu tesno premagali Brooklyn Nets s 115:114. Goran Dragić je bil tretji strelec poraženih gostov, čeprav je v igro vstopil s klopi. V 26 minutah je dosegel 14 točk, pet skokov ter imel po eno podajo in ukradeno žogo, s tem pa je imel najboljši statistični učinek gostujočega moštva.

Dvoboj v Bostonu je odločil Jayson Tatum s košem ob zaključku igralnega časa in izenačeno tekmo končal z 31 točkami, Jaylen Brown je za domače dodal 23 točk, Al Horford in Marcus Smart pa po 20.

Foto: Profimedia Jayson Tatum

V dresu Brooklyna je bil prvi prvi strelec dvoboja Kyrie Irving z 39 točkami, več od Dragića pa jih je dal samo še Kevin Durant. A je imel zvezdnik Nest slab večer, 23 točk je zmogel le z devetimi uspešnimi meti iz 24 metov, ob tem je izgubil šest žog.

Nekdanji član Celtics Irving je bil sprejet z žvižgi, ki so se vrstili tudi med tekmo, je igralec navijačem vrnil sredi tretjega dela z dvignjenim sredincem, zaradi te neprimerne geste pa ga gotovo čaka kazen vodstva lige.

Na igrišču je nato največ pokazal v zadnji četrtini, ko je nanizal kar 18 točk, ter minuto in štiri sekunde pred koncem je s trojko Brooklyn povedel v vodstvo s 114:111. To so bile zadnje točke gostov, ki strnjene obrambe domačih niso več premagali. Brown in Tatum po zgrešeni trojki Duranta pa sta postavila končni izid.


V Milwaukeeju je domače vodil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo s 27 točkami in 16 skoki, zaradi težav z osebnimi napakami pa je presedel večino zadnje četrtine na klopi. Črnogorski center Nikola Vučević je za bike zbral 24 točk in 17 skokov, a zgrešil dva zaporedna meta pod obročem v zaključku. Gostje so po zaostanku za 16 točk pred koncem tretjega dela povedli, zadnjič so bili v vodstvu pet minut pred koncem.

Rezervist Miamija Duncan Robinson je dosegel osebni rekord v končnicah s 27 točkami, Jimmy Butler je dodal 21 točk, P.J. Tucker pa 16 za Miami, ki je do zmage prišel z dobro obrambo. Traeja Younga so domači zaustavili pri osmih točkah, iz igre je zadel le enega od 12 poskusov.

Izidi, 1. krog končnice:
- vzhod:
Miami Heat - Atlanta Hawks           115:91
- Miami vodi v zmagah z 1:0;

Boston Celtics - Brooklyn Nets       115:114
(Goran Dragić 14 točk, 5 skokov v 26 min. za Brooklyn)
- Boston vodi v zmagah z 1:0;

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls       93:86
- Milwaukee vodi v zmagah z 1:0;

- zahod:
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans  110:99
- Phoenix vodi v zmagah z 1:0.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.