Hokejske kazni navdihnile Platinija

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini pripravlja naslednjo inovacijo v nogometu: tokrat so se na tapeti znašli rumeni kartoni.
Oglej si celoten članek

Francoz na čelu Evropske nogometne zveze je že v preteklosti s svojimi idejami nekajkrat buril nogometno javnost, tudi tokrat pa ni razočaral. Michel Platini ni ljubitelj sistema rumenih kartonov na nogometnih tekmah, zato bi tovrstno kazen zamenjal z nekakšno različico hokejskih kazni.

Namesto rumenega kartona bi igralec prejel deset- ali 15-minutno kazen, nasprotniki pa nekakšen 'power play'. Kljub tej najnovejši domislici pa ni veliko možnosti, da se tovrstno pravilo v nogomet dejansko vnese. 

"Spremenil bi rad sistem kaznovanja. Zavzemam se za uvedbo podobnega načina kaznovanja, kot ga poznajo v ragbiju, ko se igralca, ki je storil prekršek, pošlje z igrišča za deset ali 15 minut. Na ta način bi na tekmi namesto izreka opozorilne kazni s pokazanim rumenim kartonom pridobilo moštvo, ki je bilo s storjenim prekrškom tudi oškodovano. Ne pa, kot je zdaj, ko se kartoni nato upoštevajo šele na naslednji tekmi proti nekemu tretjemu moštvu. Gre seveda le za zamisel," je pojasnil v intervjuju za španski časnik As. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:03 5. December 2013.

    čist uredu.. kar si je zadal paltini

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.