Šport > Nogomet
21 ogledov

Hokejske kazni navdihnile Platinija

Platini Grosvenor Hotel Uefa kongres Liga prvakov EPA
Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini pripravlja naslednjo inovacijo v nogometu: tokrat so se na tapeti znašli rumeni kartoni.

Francoz na čelu Evropske nogometne zveze je že v preteklosti s svojimi idejami nekajkrat buril nogometno javnost, tudi tokrat pa ni razočaral. Michel Platini ni ljubitelj sistema rumenih kartonov na nogometnih tekmah, zato bi tovrstno kazen zamenjal z nekakšno različico hokejskih kazni.

Namesto rumenega kartona bi igralec prejel deset- ali 15-minutno kazen, nasprotniki pa nekakšen 'power play'. Kljub tej najnovejši domislici pa ni veliko možnosti, da se tovrstno pravilo v nogomet dejansko vnese. 

"Spremenil bi rad sistem kaznovanja. Zavzemam se za uvedbo podobnega načina kaznovanja, kot ga poznajo v ragbiju, ko se igralca, ki je storil prekršek, pošlje z igrišča za deset ali 15 minut. Na ta način bi na tekmi namesto izreka opozorilne kazni s pokazanim rumenim kartonom pridobilo moštvo, ki je bilo s storjenim prekrškom tudi oškodovano. Ne pa, kot je zdaj, ko se kartoni nato upoštevajo šele na naslednji tekmi proti nekemu tretjemu moštvu. Gre seveda le za zamisel," je pojasnil v intervjuju za španski časnik As. 

Komentarjev 1
  • kapljač 14:03 05.december 2013.

    čist uredu.. kar si je zadal paltini