Hollande ni popustil: stavka klubov bo

Foto: EPA
Foto: EPA
V prvi in drugi francoski ligi bodo zadnji vikend v novembru stavkali v znak protesta proti vladnemu ukrepu, ki načrtuje največje zaslužkarje obdavčiti s 75-odstotnim davkom na premoženje
Oglej si celoten članek

Na četrtkovem sestanku s predsedniki klubov je predsednik Francije François Hollande dejal, da si ne bo premislil. Hollande je jasno povedal, da se davek tiče vse podjetij, vključno z nogometnimi klubi. Iz Francoske zveze profesionalnih ekip (UCPF) so tako potrdili, da zadnji vikend v novembru na francoskih zelenicah ne bo nogometa.

Prva prekinitev dejavnosti v francoskem nogometu je bila leta 1972. V stavko, ki bo od 29. novembra do 2. decembra, so vključena moštva, ki nastopajo v prvi in drugi francoski ligi. Francoska vlada je v začetku aprila potrdila, da bodo morali nogometni klubi, ki svojim igralcem letno odštejejo več kot milijon evrov, plačati 75-odstotni "super" davek na premoženje.

"Predsednik nas je poslušal, ampak nas ni slišal. Nismo našli rešitve, ukrep bo šel skozi proceduro," je po sestanku dejal Frederic Thiriez, predsednik Francoske nogometne lige. Po prvih ocenah naj bi ukrep moštva iz ligue 1 "stal" 44 milijonov evrov. Med klubi bo največ prispeval bogati Paris Saint-Germain, ki ima na plačilnem seznamu več kot deset igralcev, ki letno prejmejo po več kot milijon evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.