Šport > Nogomet
11 ogledov

Hollande ni popustil: stavka klubov bo

Francois Hollande Tony Parker EPA
V prvi in drugi francoski ligi bodo zadnji vikend v novembru stavkali v znak protesta proti vladnemu ukrepu, ki načrtuje največje zaslužkarje obdavčiti s 75-odstotnim davkom na premoženje

Na četrtkovem sestanku s predsedniki klubov je predsednik Francije François Hollande dejal, da si ne bo premislil. Hollande je jasno povedal, da se davek tiče vse podjetij, vključno z nogometnimi klubi. Iz Francoske zveze profesionalnih ekip (UCPF) so tako potrdili, da zadnji vikend v novembru na francoskih zelenicah ne bo nogometa.

Prva prekinitev dejavnosti v francoskem nogometu je bila leta 1972. V stavko, ki bo od 29. novembra do 2. decembra, so vključena moštva, ki nastopajo v prvi in drugi francoski ligi. Francoska vlada je v začetku aprila potrdila, da bodo morali nogometni klubi, ki svojim igralcem letno odštejejo več kot milijon evrov, plačati 75-odstotni "super" davek na premoženje.

"Predsednik nas je poslušal, ampak nas ni slišal. Nismo našli rešitve, ukrep bo šel skozi proceduro," je po sestanku dejal Frederic Thiriez, predsednik Francoske nogometne lige. Po prvih ocenah naj bi ukrep moštva iz ligue 1 "stal" 44 milijonov evrov. Med klubi bo največ prispeval bogati Paris Saint-Germain, ki ima na plačilnem seznamu več kot deset igralcev, ki letno prejmejo po več kot milijon evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.