Hondino središče v mestu Red Bulla

Foto: EPA
Foto: EPA
Japonski proizvajalec Honda, ki se vrača v formulo 1, bo svoj sedež zgradil v Milton Keynesu, kjer domuje najboljša ekipa zadnjih let Red Bull.
Oglej si celoten članek

Honda, japonski proizvajalec avtomobilov, bo imela leta 2015 po vrnitvi v svetovno prvenstvo formule ena svoj sedež za to tekmovanje v Veliki Britaniji. Novo središče bodo zgradili v Milton Keynesu, 80 kilometrov severozahodno od Londona.

"To bo pomembno raziskovalno in razvojno središče našega podjetja, mnogo opremljevalcev formule ena je v Veliki Britaniji, poleg tega pa je sedem od 19 tekem v tem letu v Evropi," so svojo odločitev utemeljili v Hondi, ki bo z motorji oskrbovala moštvo McLaren.

McLaren-Honda z bogato zgodovino

Honda je leta 2008 izstopila iz kraljevskega avtomobilističnega razreda, leta 2009 sta iz formule 1 izstopila še Toyota in BMW. Honda je maja objavila vrnitev v SP leta 2015, McLaren pa je novico pospremil z navdušenjem, saj je to partnerstvo v osemdesetih in devetdesetih moštvu prineslo 44 zmag v svetovnem prvenstvu in osem naslovov svetovnih prvakov.

Vrnitev Honde je pospešila tudi uporaba turbo-motorjev, ki bodo v dirkalnikih od prihodnje sezone naprej. Dokler se Honda ne vrne, bo McLaren uporabljal Mercedesove agregate.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.