Šport > Moto športi
16 ogledov

Hondino središče v mestu Red Bulla

martin whitmarsh honda EPA
Japonski proizvajalec Honda, ki se vrača v formulo 1, bo svoj sedež zgradil v Milton Keynesu, kjer domuje najboljša ekipa zadnjih let Red Bull.

Honda, japonski proizvajalec avtomobilov, bo imela leta 2015 po vrnitvi v svetovno prvenstvo formule ena svoj sedež za to tekmovanje v Veliki Britaniji. Novo središče bodo zgradili v Milton Keynesu, 80 kilometrov severozahodno od Londona.

"To bo pomembno raziskovalno in razvojno središče našega podjetja, mnogo opremljevalcev formule ena je v Veliki Britaniji, poleg tega pa je sedem od 19 tekem v tem letu v Evropi," so svojo odločitev utemeljili v Hondi, ki bo z motorji oskrbovala moštvo McLaren.

McLaren-Honda z bogato zgodovino

Honda je leta 2008 izstopila iz kraljevskega avtomobilističnega razreda, leta 2009 sta iz formule 1 izstopila še Toyota in BMW. Honda je maja objavila vrnitev v SP leta 2015, McLaren pa je novico pospremil z navdušenjem, saj je to partnerstvo v osemdesetih in devetdesetih moštvu prineslo 44 zmag v svetovnem prvenstvu in osem naslovov svetovnih prvakov.

Vrnitev Honde je pospešila tudi uporaba turbo-motorjev, ki bodo v dirkalnikih od prihodnje sezone naprej. Dokler se Honda ne vrne, bo McLaren uporabljal Mercedesove agregate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.