Šport > Moto športi
2 ogledov

Lew se je pomiril: ''Zmaga bo prišla''

lewis hamilton EPA
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je priznal, da se še vedno privaja na dirkalnik W04, vendar verjame, da bo slej ko prej stopil na najvišjo stopničko.

Lewis Hamilton (Mercedes) je po dirki za VN Nemčije izrekel nekaj krepkih na račun Mercedesovega dirkalnika.

Nekdanji svetovni prvak je dirko začel s prvega startnega položaja, a kot je to v letošnji sezoni že v navadi, se srebrna puščica med dirko ni tako dobro odrezala in Hamilton se je moral zadovoljiti s petim mestom. Britanec je dirkalnik W04, ki velja za hitrega, a nepredvidljivega, označil za katastrofo.

Napetost po slabem rezultatu v Nürburgringu se je nekoliko umirila, Hamilton pa je priznal, da se še vedno privaja na Mercedesov dirkalnik. ''Vozim dirkalnik, ki je bil zasnovan za druga dirkača - Michaela Schumacherja in Nica Rosberga. Poskušam se prilagoditi z vsemi dirkaškimi sposobnostmi, ki jih imam,'' je povedal nekdanji svetovni prvak.

Hamilton je edini dirkač v karavani formule 1, ki je v vsaki sezoni, odkar se je pridružil najelitnejšemu dirkaškemu športu, osvojil vsaj eno zmago. Najmanj zmag je vknjižil leta 2009, ko je na najvišjo stopničko stopil dvakrat.

V Rosbergovi senci

Z Mercedesom je nastopil na devetih dirkah in se trikrat uvrstil na zmagovalne stopničke, medtem ko je njegov moštveni kolega Nico Rosberg, ki v skupnem seštevku sicer zaostaja za 15 točk, letos zmagal že dvakrat.

''To je psihološka igra in potrebno je ostati zbran,'' je povedal Hamilton, ki verjame, da prihaja njegov trenutek. ''Do konca je še 11 dirk. Vem, da imam dirkalnik, s katerim se lahko kosam z ostalimi dirkači. Pripravljamo nove posodobitve in vem, da smo blizu. Moram ostati potrpežljiv, saj imam občutek, da se bo enkrat zgodilo,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.