Šport > Moto športi
12 ogledov

Vettel zanikal: ''To ni bila grožnja''

dirkači formula 1 EPA
Trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je zavrnil obtožbe, da dirkači formule 1 grozijo z bojkotom dirke za VN Nemčije.

Dirkači formule 1 so pred začetkom dirkaškega vikenda v nemškem Nürburgringu zagrozili, da se bodo v primeru podobnih težav s pnevmatikami, kot smo jim bili priča v Silverstonu, umaknili z dirke.

Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je po drugem prostem treningu, kjer je postavil najhitrejši čas, poudaril, da izjave dirkačev ne gre razumeti kot grožnjo. ''To ni bila grožnja, očitno ste narobe razumeli,'' je povedal dirkač Red Bulla in dodal: ''Povedali smo, da zaupamo Pirelliju in da je za nami dober dan. Obenem pa smo povedali, da bomo v primeru podobnih incidentov razmišljali o bojkotu. Na srečo se danes ni nič zgodilo. Gume so bile v redu. Nismo rekli 'ne bomo dirkali'. Da, združili smo se, vendar ne zato, da bi grozili.''

Na prvem prostem treningu sta bila najhitrejša dirkača Mercedesa; Lewis Hamilton je za dobri dve desetinki ugnal Nica Rosberga, medtem ko je Mark Webber (Red Bull) na tretjem mestu zaostal že več kot sekundo. ''Mercedes je bil zjutraj prekleto hiter. Nisem bil povsem zadovoljen z dirkalnikom, popoldne pa sem se bolje počutil. Zadovoljen sem, a bomo videli,'' je dejal 25-letnik.

Hamilton ni opazil razlike

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki je bil najhitrejši na prvem prostem treningu, je dejal, da pri vožnji ni opazil nobene spremembe v strukturu Pirellijeve pnevmatike. ''Nismo opazili razlike. Občutek je isti kot vedno, tako kot na začetku vsakega vikenda,'' je povedal nekdanji svetovni prvak in dodal, da ima največ težav z nastavitvami svojega dirkalnika W04.

Med glavne favorite za najboljši startni položaj ponovno sodijo dirkači Mercedesa in Red Bulla. ''Izgleda, da so zelo hitri (Red Bull, op. a.), še posebej na dolgi rok, kar ni presenetljivo. Vodijo v obeh prvnestvih in so najhitrejša ekipa, zato nas čaka delo, če jih želimo ujeti,'' je dodal Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.