Šport > Moto športi
14 ogledov

''Mercedes W04 je katastrofa''

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton je Mercedesov dirkalnik W04 označil za ''katastrofo''.

Lewis Hamilton (Mercedes) je dolgo zatrjeval, da s selitvijo iz McLarna v Mercedes ni naredil napake, kot so mu to očitali nekateri poznavalci formule 1, a vse kaže, da bo Britanec kmalu obžaloval svojo odločitev.

Nekdanji svetovni prvak je pred dirko za VN Nemčije osvojil drugi zaporedni najboljši startni položaj, na dirki pa se ponovno ni uspel kosati z najboljšimi in v cilj pripeljal na petem mestu.

Mercedes v nedeljo brez moči

Nedeljska dirka je še enkrat potrdila nezmožnost Mercedesa, da odlične rezultate na kvalifikacijah podkrepi na dirki. Eden izmed dirkačev srebrne puščice je bil najhitrejši na šestih od devetih kvalifikacij v letošnji sezoni – vsak po trikrat –, prav tako tri najboljše startne položaje pa si je privozil Sebastian Vettel (Red Bull).

lewis hamilton | Avtor: Reuters Reuters
''V tem trenutku ne razmišljam o prvenstvu. Nima smisla – še posebno ker ima (Vettel, op. a.) 60 točk prednosti. Čaka nas veliko trdega dela in morda nam lahko uspe,'' je razočarano povedal Hamilton, ki je zadnji dve dirki končal na četrtem oziroma petem mestu, čeprav je obe začel s prve startne vrste.

''Dirkalnik napolnjen z gorivom je katastrofa. Vedno je šok, ko gre na dirki slabo. Nikoli ne pričakuješ, da bo šlo tako slabo. Dirkalnik začne delovati nekje proti koncu dirke. Zelo je frustrirajoče,'' je dodal nekdanji svetovni prvak.

Hamilton še vedno čaka na prvo zmago z Mercedesom, medtem ko je njegov moštveni kolega Nico Rosberg letos vknjižil že dve. ''Edino priložnost sem imel v Silverstonu, kjer mi je razneslo gumo. Kdo ve, kdaj bo prišla naslednja,'' se je spraševal Britanec.

''Lahko pojeste svoje besede''

Dejstvo, da se je Mercedes slabo prilagodil na spremembe Pirellijevih pnevmatik, je potrdilo pričevanje šefa ekipe Rossa Brawna, da srebrni s ''skrivnim'' testiranjem pnevmatik italijanskega proizvajalca niso ničesar pridobili. ''Lahko pojeste svoje besede, o gumah ne morem reči nič pozitivnega. Če ne moreš mimo Sauberja, veš, da imaš težave. Še posebno če si na kvalifikacijah sekundo hitrejši,'' je zaključil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.