Hoyzer bo plačeval 15 let po 700 evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji nemški nogometni sodnik Robert Hoyzer, ki je pred leti "zaslovel" zaradi vpletenosti v afero prirejanja izidov v nemškem nogometu, je plačal prvi obrok denarne kazni, ki je bila del dogovora z nemško nogometno zvezo (DFB) ob izreku zaporne kazni. To je Hoyzer odslužil že leta 2008.
Oglej si celoten članek

Roberta Hoyzerja so leta 2007 obsodili na 29 mesecev zapora zaradi vplivanja na izide tekem v nemškem nogometu, s katerimi se je okoristila hrvaška stavniška mafija v Berlinu. Zaradi vzornega vedenja je za zapahi preživel le 14 mesecev, preostali del kazni so mu spremenili v pogojno, tako da je na prostosti že od leta 2008.

A del dogovora z DFB ob izreku kazni je bilo tudi plačilo odškodnine zvezi. Ta je sprva zahtevala kazen v višini 1,1 milijona evrov, nazadnje sta se strani pogodili za plačilo 126.000 evrov. Ta znesek bo Hoyzer odplačeval v mesečnih obrokih po 700 evrov naslednjih 15 let, prvi del pa je, kot je pojasnil njegov odvetnik, nakazal danes, in sicer 8.400 evrov.

Hoyzer se po dogovoru z DFB tudi ne sme okoristiti s kakršnokoli marketinško dejavnostjo, povezano z njegovo afero. Če bi mu kdo ponudil, da bi o njem napisal knjigo, ali pa v primeru, da bi si kdo zaželel posneti film o Hoyzerju, bi moral nekdanji sodnik vse prihodke od avtorskih pravic nakazati zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.