Šport > Nogomet
14 ogledov

Hoyzer bo plačeval 15 let po 700 evrov

robert hoyzer EPA
Nekdanji nemški nogometni sodnik Robert Hoyzer, ki je pred leti "zaslovel" zaradi vpletenosti v afero prirejanja izidov v nemškem nogometu, je plačal prvi obrok denarne kazni, ki je bila del dogovora z nemško nogometno zvezo (DFB) ob izreku zaporne kazni. To je Hoyzer odslužil že leta 2008.

Roberta Hoyzerja so leta 2007 obsodili na 29 mesecev zapora zaradi vplivanja na izide tekem v nemškem nogometu, s katerimi se je okoristila hrvaška stavniška mafija v Berlinu. Zaradi vzornega vedenja je za zapahi preživel le 14 mesecev, preostali del kazni so mu spremenili v pogojno, tako da je na prostosti že od leta 2008.

A del dogovora z DFB ob izreku kazni je bilo tudi plačilo odškodnine zvezi. Ta je sprva zahtevala kazen v višini 1,1 milijona evrov, nazadnje sta se strani pogodili za plačilo 126.000 evrov. Ta znesek bo Hoyzer odplačeval v mesečnih obrokih po 700 evrov naslednjih 15 let, prvi del pa je, kot je pojasnil njegov odvetnik, nakazal danes, in sicer 8.400 evrov.

Hoyzer se po dogovoru z DFB tudi ne sme okoristiti s kakršnokoli marketinško dejavnostjo, povezano z njegovo afero. Če bi mu kdo ponudil, da bi o njem napisal knjigo, ali pa v primeru, da bi si kdo zaželel posneti film o Hoyzerju, bi moral nekdanji sodnik vse prihodke od avtorskih pravic nakazati zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.