Šport > Nogomet
11 ogledov

Hoyzer predčasno prost

Robert Hoyzer je bil zaradi vzornega vedenja predčasno izpuščen iz zapora. Žurnal24 main
Se spomnite nemškega nogometnega sodnika Roberta Hoyzerja in afere s podkupovanjem, povezane z njim? Od škandala so minila že štiri leta, pred kratkim pa so Nemca izpustili iz zapora.

Nekdanji nemški nogometni sodnik Robert Hoyzer, eden glavnih akterjev afere v nemški ligi iz leta 2004, kjer so zaradi stavnic sodniki krojili izide, je po 14 mesecih predčasno zapustil zapor. Zaradi vzornega vedenja so mu oblasti kazen, sicer dolgo dve leti in pet mesecev, spremenile v pogojno kazen. Hoyzer je bil obsojen, ker je na več tekmah nemškega prvenstva s sodniškimi odločitvami poskrbel za končni razplet tekme. Najbolj so se okoristili hrvaški stavničarji ene od berlinskih športnih stavnic, trije brati, ki naj bi zaslužili kar dva milijona evrov, in seveda sodnik sam, ki je dejanje priznal in povedal tudi, da je za svoje ravnanje prejel 67.000 evrov in sodoben televizor. Zaradi goljufije ga je sodišče novembra leta 2005 obsodilo na zaporno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.