Hrvaška pred blamažo, kje bo igrala Slovenija?

Foto: Saša Despot Arena Zagreb
Hrvaška, organizator rokometnega EP 2018, se je znašla v hudi zagati.
Oglej si celoten članek

Le nekaj dni pred začetkom evropskega prvenstva v rokometu je v Zagrebu prišlo do resnega zapleta v zvezi z uporabo zagrebške Arene.

"Jutri zjutraj bomo na Hrvaško rokometno zvezo poslali dopis, da se tekme rokometnega prvenstva ne bodo igrale v Areni," je za tamkajšnje medije povedal Igor Oppenheim, predsednik uprave podjetja Ingra, ki je zgradilo najprestižnejšo hrvaško dvorano.

Foto: Profimedia arena zagreb Evropsko prvenstvo se začne v petek (12. januar), prve tekme v Areni naj bi bile v soboto med reprezentancami skupine C, v kateri so poleg Slovenije še Nemčija, Črna gora in Makedonija. V Zagrebu bi morali igrati tekme prvega in drugega kroga ter končnice.

Oppenheim je pojasnil, da sta jih v drastičen ukrep prisilila mesto Zagreb in hrvaška vlada, ki bi morala prek zagrebškega holdinga plačati najemnino za uporabo dvorane, vendar vztrajno zamujata s plačilom. Neporavnani stroški najema naj bi po sedmih letih narasli na dva milijona evrov.

"Na podlagi predhodnih izkušenj, ko nam po SP v rokometu niso izplačali 1,4 milijona kune, smo se odločili za takšen ukrep, dokler ne dobimo potrdila o izračunu in dosežemo dogovora glede izplačila zagrebškemu holdingu, ki bo potem lahko poravnal svoje obveznosti," je za 24sata povedal Oppenheim.

Tekme v zagrebški Areni so večinoma razprodane. Ostalo je še 500 vstopnic za polfinale in finale. Hrvaška rokometna zveza se bo odzvala po prejemu dopisa.

Tekme skupinskega dela (Arena Zagreb):

Skupina D

Sobota, 13. januar
Nemčija - Črna gora
Makedonija - Slovenija

Ponedeljek, 15. januar
Slovenija - Nemčija
Črna gora - Makedonija

Sreda, 17. januar
Nemčija - Makedonija
Črna gora- Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:47 10. Januar 2018.

    Boli me đoli za golazen!!!!

  • 07:32 10. Januar 2018.

    To bi morali narediti nategnjeni izvajalci v Stožicah.

  • 19:40 9. Januar 2018.

    Je vprašala tovarišica v šoli Zakaj partizani niso imeli spolnih bolezni ? pa seveda Janezek takoj odgovori ZATO KER SO …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.