Šport
12454 ogledov

Hrvaška pred blamažo, kje bo igrala Slovenija?

Arena Zagreb Saša Despot Arena Zagreb.
Hrvaška, organizator rokometnega EP 2018, se je znašla v hudi zagati.

Le nekaj dni pred začetkom evropskega prvenstva v rokometu je v Zagrebu prišlo do resnega zapleta v zvezi z uporabo zagrebške Arene.

"Jutri zjutraj bomo na Hrvaško rokometno zvezo poslali dopis, da se tekme rokometnega prvenstva ne bodo igrale v Areni," je za tamkajšnje medije povedal Igor Oppenheim, predsednik uprave podjetja Ingra, ki je zgradilo najprestižnejšo hrvaško dvorano.

arena zagreb | Avtor: Profimedia Profimedia
Evropsko prvenstvo se začne v petek (12. januar), prve tekme v Areni naj bi bile v soboto med reprezentancami skupine C, v kateri so poleg Slovenije še Nemčija, Črna gora in Makedonija. V Zagrebu bi morali igrati tekme prvega in drugega kroga ter končnice.

Oppenheim je pojasnil, da sta jih v drastičen ukrep prisilila mesto Zagreb in hrvaška vlada, ki bi morala prek zagrebškega holdinga plačati najemnino za uporabo dvorane, vendar vztrajno zamujata s plačilom. Neporavnani stroški najema naj bi po sedmih letih narasli na dva milijona evrov.

"Na podlagi predhodnih izkušenj, ko nam po SP v rokometu niso izplačali 1,4 milijona kune, smo se odločili za takšen ukrep, dokler ne dobimo potrdila o izračunu in dosežemo dogovora glede izplačila zagrebškemu holdingu, ki bo potem lahko poravnal svoje obveznosti," je za 24sata povedal Oppenheim.

Tekme v zagrebški Areni so večinoma razprodane. Ostalo je še 500 vstopnic za polfinale in finale. Hrvaška rokometna zveza se bo odzvala po prejemu dopisa.

Tekme skupinskega dela (Arena Zagreb):

Skupina D

Sobota, 13. januar
Nemčija - Črna gora
Makedonija - Slovenija

Ponedeljek, 15. januar
Slovenija - Nemčija
Črna gora - Makedonija

Sreda, 17. januar
Nemčija - Makedonija
Črna gora- Slovenija

Komentarjev 3
  • alen04 07:47 10.januar 2018.

    Boli me đoli za golazen!!!!

  • Pepe007 07:32 10.januar 2018.

    To bi morali narediti nategnjeni izvajalci v Stožicah.

  • stary1 19:40 09.januar 2018.

    Je vprašala tovarišica v šoli Zakaj partizani niso imeli spolnih bolezni ? pa seveda Janezek takoj odgovori ZATO KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE !!!!!!!

Sorodne novice