Šport
87 ogledov

SP odprle s porazom s Slovenijo, zdaj v finalu

Francija rokomet Epa
Norveške in francoske rokometašice so se uvrstile v nedeljski finale svetovnega prvenstva v Nemčiji.

Norveška je na današnji prvi polfinalni tekmi v Hamburgu prepričljivo premagala Nizozemsko z 32:23 (17:10), Francija pa je bila na drugem po hudem in izenačenem boju boljša od Švedske s 24:22 (11:12). Slednja je v osmini finala izločila Slovenijo.

Branilke naslova z zadnjega svetovnega prvenstva pred dvema letoma na Danskem so se v velikem slogu prebile do najbolj pomembne tekme na letošnjem turnirju v Nemčiji. Norvežanke so se na prvi polfinalni tekmi v hamburški Barclaycard Areni dobesedno poigrale s svojimi nizozemskimi tekmicami in jih zanesljivo premagale, odločilno prednost pa so si priigrale že v prvi polovici tekme.

Izbranke 53-letnega norveškega selektorja Thorirja Hergeirssona bodo v nedeljo naskakovale svojo četrto zmago na svetovnih prvenstvih. Pred tem so bile najboljše tudi na zaključnih turnirjih na Norveškem in Danskem 1999, v Braziliji 2011 in na Danskem 2015, v primeru končnega zmagoslavja pa se bodo izenačile z Rusinjami, ki so doslej štirikrat slavile na svetovnih prvenstvih v letih 2001, 2005, 2007 in 2009.

Norvežankam bodo v nedeljo na nasprotni strani stale Francozinje, ki so se po zmagoslavju nad Švedinjami petič prebile v veliki finale. Na dosedanjih štirih finalnih tekmah so zlato kolajno osvojile na Hrvaškem 2003, potem ko so v finalu premagale Madžarke, izgubile pa finalne obračune v letih 1999, 2009 in 2011.

švedska rokometna reprezentanca ples Skupinsko Šport Zmago nad Slovenkami proslavile s seksi plesom

Tekma za tretje mesto med Nizozemkami in Švedinjami se bo v nedeljo pričela ob 14.30, finalna med Norvežankami in Francozinjami pa ob 17.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.