Šport
1123 ogledov

Slovenke v boj za četrtfinale

Neli Irman Epa
Slovenija se bo nocoj pomerila s Švedsko.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je prvi del svetovnega prvenstva v Nemčiji končala na četrtem mestu. V Trierju je premagala Francijo, Angolo in Paragvaj ter izgubila proti Španiji in Romuniji, drevi pa jo čaka obračun osmine finala. Na nasprotni strani igrišča ji bo stala Švedska, tekma v Leipzigu pa se bo pričela ob 20.30.

Zadnji slovensko-švedski dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu v Stockholmu se je končal s senzacionalno zmago izbrank slovenskega selektorja Uroša Bregarja s 25:23. Za Slovenijo je bila to prva zmaga na medsebojnih tekmah, pred tem je izgubila oba kvalifikacijska dvoboja za evropsko prvenstvo v Srbiji 2012 - v Skövdeju z 20:27, v Velenju pa s 23:26.

Švedska je slabo odprla letošnje svetovno prvenstvo. Na uvodni tekmi v Bietigheim-Bissingenu je najprej izgubila proti Poljski, nato pa nanizala štiri zmage proti Madžarski, Češki, Argentini in Norveški ter osvojila prvo mesto v skupini B.

Vse tekme osmine finala in nato tudi četrtfinala bodo v Leipzigu in Magdeburgu. Danes se bodo pomerile Madžarska - Francija, Srbija - Črna gora, Slovenija - Švedska in Nemčija - Danska, v ponedeljek pa Romunija - Češka, Rusija - Južna Koreja, Španija - Norveška in Japonska - Nizozemska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.