Šport
251 ogledov

Skandinavski derbi Švedinjam, Črnogorke izpadle

švedska rokometna reprezentanca epa Švedinje se bodo borile za medalje.
Na svetovnem rokometnem prvenstvu so se kot prve v polfinale prebile Švedinje in Francozinje.

Reprezentanca Švedske, ki je v osmini finala prepričljivo odpravila Slovenijo, se je kot prva uvrstila med najboljše štiri na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Švedinje so v četrtfinalu v Leipzigu premagale Dansko (26:23). 

V današnjem prvem četrtfinalnem obračunu so se v skandinavskem derbiju Švedinje oddolžile Dankam za poraz v osmini finala na zadnjem SP na Danskem 2015, same pa so si prvič zagotovile boj za medalje na teh tekmovanjih.

švedska rokometna reprezentanca ples Skupinsko Šport Zmago nad Slovenkami proslavile s seksi plesom

Pri zmagovalkah je sedem golov dosegla Hanna Blomstrand, pet jih je dodala Isabelle Gullden. Za Danke je bila najbolj učinkovita Mette Tranborg s sedmimi zadetki, enega manj je prispevala Stine Jorgensen.

V sredo bosta znani še preostali udeleženki polfinala, para pa sta Nizozemska - Češka in Norveška - Rusija.

Tesen je bil tudi drugi polfinale, kjer pa so Francozinje na koncu upravičile status favoritinj proti Črnogorkam (25:22). Za dva gola so vodile že ob polčasu, prednost pa so znale zadržati do konca in se tretjič zaporedoma uvrstile med najboljše štiri na svetu.

Allison Pineau je bila s petimi goli najboljša strelka Francije, po štiri sta dodali še Siraba Dembele in Alexandra Lacrabere; pri Črnogorkah pa je blestela Katarina Bulatović z devetimi goli, štiri je dosegla Jovanka Radičević.

Romunija Češka SP v rokometu 2017 SP v rokometu Šport Dva podaljška, ena senzacija

SP v rokometu, četrtfinale:

Švedska - Danska 26:23 (13:11)
Blomstrand 7, Gullden 5; Tranborg 7, S. Jorgensen 6.

Francija - Črna gora 25:22 (12:10)
Pineau 5, Dembele, Lacrabere po 4; Bulatović 9, Radičević 4.

Sreda:
Nizozemska - Češka
Norveška - Rusija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.